Вести


Горан Јешић примио полазнике Генералштабног усавршавања Школе националне одбране Републике Србије

Нови Сад , 30. октобар 2012.
-A A +AГоран Јешић примио полазнике Генералштабног усавршавања Школе националне одбране Републике Србије.

Нови Сад , 30. октобар 2012. .

Нови Сад, 30. октобар 2012. године - Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Горан Јешић примио је данас, у својству команданта Покрајинског штаба за ванредне ситуације, полазнике Генералштабног усавршавања Школе националне одбране Републике Србије. Пријем је уприличен у оквиру студијског путовања полазника и њиховог боравка у Гарнизону Нови Сад, са циљем да се упознају са функционисањем покрајинске администрације, активностима покрајинских органа у домену реаговања у ванредним ситуацијама, те са политичким и економским животом у Војводини.Потпредседник Владе Војводине Горан Јешић упознао је полазнике  са радом војвођанске Владе и са досадашњом сарадњом коју је покрајинска администрација имала са Војском Србије у ванредним ситуацијама, посебно када је у питању одбрана од поплава која је нарочито била изражена 2006. и 2010. године. Јешић је нагласио да је сарадња са војском до сада била успешна и интензивна, јер је заједнички интерес одбрана грађана и њихове имовине у ванредним ситуацијама.

Потпредседник Јешић је посебно истакао да је Влада Војводине формирала Покрајински штаб за ванредне ситуације, оперативно стручно тело ради координације и руковођења заштитом и спасавањем у ванредним ситуацијама, чиме су створене могућности за ефикасно предузимање мера заштите и откланајња  штетних последица по живот и здравље људи и имовине у Војводини.Бригадни генерал чокица Петровић, командант Прве бригаде копнене војске и командант Гарнизона Нови Сад, истакао је да је данашња посета покрајинским институцијама наставак традиционално добре сарадње између Министарства одбране, Војне академије и Владе Војводине.

- У оквиру данашње посете посебан акценат стављен је на одбрану од ванредних ситуација, јер је то тема о којој је пожељно увек причати, с обзиром на то да ванредне ситуације и природне неприлике угрожавају људске животе и имовину - рекао је генерал чокица Петровић. Он је додао да војска има јасно дефинисану улогу у подршци органима власти и подршци народу у предузимању мера у елиминисаљу последица од ванредних ситуација.Генералштабно усавршавање у Школи националне одбране у Војној академији је трећи ниво усавршавања након завршених основних студија официра из Министарства одбране и Војске Србије, као и официра из оружних снага страних земаља. Циљ Генералштабног усавршавања је оспособљавање официра за обављање највиших дужности у Министарству одбране, Генералштабу и за командовање оперативним саставима, као и за обављање оперативних, штабних, наставних и других одговорних дужности.
Ознаке: Горан Јешић

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs