Вести


Градиће се нова зграда Основне школе „Милош Црњански” у Новом Саду

Нови Сад , 10. фебруар 2021.
-A A +AГрадиће се нова зграда Основне школе „Милош Црњански” у Новом Саду.

Нови Сад , 10. фебруар 2021. .

Покрајинска влада је данас донела решење да се издвоји 36 милиона динара за израду пројектно-техничке документације за изградњу новог објекта Основне школе „Милош Црњански” у Новом Саду.

Постојећи објекат, који је у новосадском насељу Сателит изграђен пре скоро 60 година, у веома је лошем стању и нема довољно капацитета за несметано одржавање наставе за све већи број ученика који похађају ту школу.

Планирано је да нови, модеран објекат буде изграђен у дворишту школе на месту постојећих спортских терена, на површини од 12.000 квадратних метара, што је скоро троструко више у односу на стару зграду. У новој школи настава би се одвијала у 48 одељења, која би могла да приме преко 1.400 ученика.

Архиву Војводине усмерено је пет милиона динара за објављивање изабраних дела академика Дејана Медаковића, историчара уметности и некадашњег председника Српске академије наука и уметности.

Током вишедеценијског научног рада, Медаковић је оставио изузетно богат стваралачки опус. Његова најзначајнија дела из историје уметности објављена су у првим деценијама после Другог светског рата, док је мноштво његових текстова расуто по часописима. Сабранo на једном месту, у избору од 30 књига, стваралаштво Дeјана Медаковића биће доступно данашњим истраживачима и читаоцима. Изабрана дела биће објављена поводом стогодишњице рођења једног од наших најсвестранијих интелектуалаца, која се обележава 2022. године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs