Вести


Градиће се нова црпна станица Сивац у општини Кула

Нови Сад , 14. децембар 2018.
-A A +AГрадиће се нова црпна станица Сивац у општини Кула.

Нови Сад , 14. децембар 2018. .

У Сивцу, у општини Кула, градиће се нова црпна станица, коју ће заједнички финансирати „Воде Војводине“ и Општина Кула - прецизирано је протоколом о сарадњи на реализацији овог пројекта, који су данас потписали директор „Вода Војводине“ Славко Врнџић и председник Привременог органа Општине Кула Велибор Милојичић.

Постојећи режим канала, наиме, не омогућава адекватно одводњавање и, када падну јаче кише као што је било протеклог лета, нижи делови насеља Сивац буду поплављени.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, који је присуствовао потписивању протокола, изјавио је да се проблеми које имају становници на локалном нивоу могу успешно решавати када се, као у овом случају, ради заједнички.

„Проблем одводњавања у Сивцу је вишедеценијски, можда је могао и морао раније да се решава. Сада, захваљујући иницијативи и напорима локалне самоуправе, с једне стране и препознавању потреба од стране Покрајинске владе, овај проблем ће бити квалитетно решен“, рекао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Радојевић је, такође, посебно нагласио да је, у протекле две и по године, у водопривредни систем на територији општине Кула уложено близу милијарду динара.

Директор „Вода Војводине“ Славко Врнџић је рекао да ће нова црпна станица омогућити да се у Велики бачки канал препумпава сав вишак воде из села, те да се, кроз овај заједнички пројекат, решава и комунални и водопривредни проблем.

„Вишедеценијски проблем са одвођењем атмосферским водама из насеља Сивац решиће се изградњом ове црпне станице“, изјавио је председник Привременог органа Општине Кула Велибор Милојичић и захвалио се на подршци Покрајинске владе и комплетне покрајинске администрације.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs