Вести


Грбић: Мање саобраћајних несрећа у Војводини

Нови Сад , 03. фебруар 2017.
-A A +AГрбић: Мање саобраћајних несрећа у Војводини.

Нови Сад , 03. фебруар 2017. .

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић, отворио је данас округли сто о управљању безбедношћу саобраћаја на путевима у АП Војводини, с посебним акцентом на повећање безбедности деце у саобраћају.

Циљ скупа, који је у организацији Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај одржан у Скупштини Војводине, јесте да се сагледа стање у области безбедности саобраћаја у Војводини, те да се кроз примере добре праксе, утврде могући правци у координацији послова и размотре нове активности на подизању нивоа безбедности свих учесника у саобраћају, а посебно деце предшколског и школског узраста.

Грбић је истакао да је Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај годинама уназад подржавао активности и програме усмерене ка развоју саобраћајне инфраструктуре, а тиме и подизању безбедности саобраћаја на путевима у Војводини.

Како је ресорни секретар навео, од 2006. до 2016, издвојено је око 600 милиона динара, између осталог, за постављање саобраћајне сигнализације у зонама школа и предшколских установа, израду пројектне документације за техничку регулацију саобраћаја, затим за изградњу кружних токова, бициклистичких стаза, премештање и изградњу аутобуских стајалишта и друго.

„Број саобраћајних несрећа у Србији и Војводини је у паду. Међутим, докле год се дешавају несреће на путевима, морамо се озбиљно бавити питањима безбедности у саобраћају“, казао је Грбић додајући да је у том послу важно да постоји континуитет у комуникацији на свим нивоима.

Секретар Грбић је навео и податак да је од 2006. до 2015. године на територији целе Србије у саобраћајним несрећама повређено 16 хиљада деце, од чега четири и по хиљаде у Војводини. У тим несрећама погинуло је око 220 деце у Србији, од чега је 67 најмлађих погинуло на путевима у Војводине.

На данашњем округлом столу било је речи о новим технологијама регулисања саобраћаја, утицају стања путева на узрок саобраћајних незгода, значају саобраћајног образовања и васпитања предшколаца, утицају локалне заједнице на развој јавног превоза, ефектима деловања локалних тела за послове координације безбедности саобраћај и слично.

У раду округлог стола учествовали су представници државних институција, локалних самоуправа, образовних установа, полицијских управа, затим експерти за вештачење саобраћајних незгода, као и представници невладиног и приватног сектора, са дугогодишњим искуством у пословима јавног превоза и повећања безбедности у саобраћају.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs