Вести


Два милиона динара за еколошке пројекте удружења грађана

Нови Сад , 14. април 2016.
-A A +AДва милиона динара за еколошке пројекте удружења грађана.

Нови Сад , 14. април 2016. .

Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине објавиo је резултате конкурса о додељивању бесповратних средстава за реализацију пројектних активности удружења грађана у области заштите животне средине, у 2016. години. Покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине др Слободан Пузовић потписао је уговоре за реализацију 54 еколошка пројекта, у укупној вредности два милиона динара.

На конкурс је пристигао чак 181 пројекат, али, како је овом приликом рекао Пузовић, са тако малим износом средстава, због познате рестрикције покрајинског буџета, нису могли бити финансирани пројекти који су видљиви за већи број становника, па су, пре свега, узети у обзир пројекти којима се афирмише активизам и конкретне активности посебно у мањим насељеним местима у Војводини. Међу тим пројектима су, на пример, озелењавање мањих локација и чишћење дивљих депонија.

Са два милиона динара, колико је било планирано овим конкурсом, финансираће се пројекти који промовишу заштиту животне средине и за конкретне активности у области заштите животне средине, очувања и унапређења природних вредности, као и за програме едукације и подизања свести јавности у области заштите животне средине на територији Војводине.

На конкурс се највише пријавило удружења грађана из Бачке – 104, затим Баната – 57 и најмање из Срема – 20. Најбројније су биле организације из већих градова: из Новог Сада 40, Зрењанина 15 и Суботице 12.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs