Вести


Делегација АП Војводине у Емирату Аџман о новим улагањима у Војводини

Нови Сад , 29. новембар 2016.
-A A +AДелегација АП Војводине у Емирату Аџман о новим улагањима у Војводини .

Нови Сад , 29. новембар 2016. .

Делегација Покрајинске владе, предвођена председником Игором Мировићем и потпредседником Ђорђем Милићевићем, данас је имала низ састанака у Емирату Аџман (Ajman, UAE), где је, након званичне посете код владара Аџмана Њ.Е. шеика Хумаидa бин Рашидa Ал Нуаимиja (Humaid bin Rashid Al Nu`aimi), имала састанак у Привредној комори Аџмана са председником Коморе Абдулахом Мохамедом Ал Муваџом (Abdullah Mohammed Al Muwaja).

Након тога, обишли су фабрику компаније „Алубонд“ (Alubond U.S.A) у Емирату Аџман, која је већ инвестирала у Војводини, у Банатском Карловцу (општина Алибунар).

На састанцима је било речи о новим видовима сарадње између Војводине и Аџмана, развијању туризма, инвестирању у нашој земљи, али и о томе да постоје велике могућности као и сви услови за долазак српских компанија у овај Eмират, како би се сарадња продубила.

„Једна од најважнијих вести за Војводину је та што је власник Мулк Холдингса У.А.Е, који тренутно држи светску производњу и дистрибуцију права Алубонд бренда широм света, Шађи Ул Мулк (Shaji Ul Mulk), обавестио делегацију да планира да наредне године уложи у постојећу фабрику у Војводини још 20 милиона евра како би се, прво, проширила фабрика у Банатском Карловцу, након чега би се изградила још једна нова фабрика. То за Србију значи додатних 80 до 100 нових радних места, што је свакако једна значајна и лепа вест за све“, нагласио је Мировић.

„Пројекти ће бити готови већ у јануару и ушли смо у процес набављања машина за проширење, тако да наредни заједнички састанак може бити већ за месец дана у Србији“, рекао је Шађи Ул Мулк.

Емират Аџман један је од седам Уједињених Арапских Емирата.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs