Вести


Делегација новинара из Немачке посетила Владу АП Војводине

Нови Сад , 29. април 2014.
-A A +AДелегација новинара из Немачке посетила Владу АП Војводине.

Нови Сад , 29. април 2014. .

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић био је домаћин делегацији новинара из СР Немачке, чланова Берлинског новинарског клуба. Пријему у Влади Војводине, присуствовао је и покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски.

Председник Пајтић је упознао немачке новинаре са историјатом и надлежностима покрајине Војводине, са посебним акцентом на њене мултикултуралне, мултијезичке и мултиконфесионалне особености, те на напоре покрајинске администрације да заштити права националних заједница и очува прицип суживота у Војводини.

У том смислу, председник Пајтић је навео да Влада Војводине у области образовања, културе, информисања и науке, подржава низ програма који мањинским заједницама обезбеђују услове за очување идентитета. Председник Пајтић се посебно осврнуо на програме Владе Војводине који су намењени ромској националној заједници, пре свега у области образовања, који су, дугорочно гледано, значајни за интеграцију и економско оснаживање те националне заједнице.

Чланове Берлинског новинарског клуба, председник Пајтић је упознао и са основним елементима функционисања покрајинских институција и АП Војводине, као и сарадњом са републичким институцијама. Представљене су и економске и привредне прилике, као и инвестициони потенцијали наше покрајине. Председник Пајтић је госте упознао и са програмима покрајинске администрација на привлачењу страних улагања. Ти програми су се, према Пајтићевим речима, показали веома успешним, о чему сведоче европска и светска признања за најбољу регију за инвестиције у Европи.

Одговарајући на питања новинара, војвођански премијер је рекао да је за покрајину Војводину значајно да успостави добру сарадњу са европским регионима у оквиру Дунавске стратегије, јер ту види могућност економско-социјалног развоја.

Новинари који су посетили Владу Војводине долазе из различитих медија као што су „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, „Deutsche Welle“, “Berliner Zeitung“. Током боравка у Војводини састали су се и са предстaвницима Фонда за подршку инвестиција у Војводини, Скупштине Војводине и немачких компанија које послују у Војводини.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs