Вести


Делегација Покрајинске владе и Скупштине АП Војводине на Европској недељи региона и градова у Бриселу

Нови Сад , 07. октобар 2016.
-A A +AДелегација Покрајинске владе и Скупштине АП Војводине на Европској недељи региона и градова у Бриселу.

Нови Сад , 07. октобар 2016. .

Делегација АП Војводине боравиће у Бриселу од 10. до 12. октобра, где ће учествовати на манифестацији 14. Европска недеља региона и градова, која се ове године одржава под називом „Региони и градови за одржив и свеобухватан раст“.

Делегацију Покрајинске владе и Скупштине АП Војводине чине Игор Мировић, Иштван Пастор, Ђорђе Милићевић, Дамир Зобеница и Огњен Бјелић.

Током трајања овогодишње манифестације, делегација Покрајинске владе ће имати низ састанака са високим европским званичницима, као и билатералних сусрета са представницима других региона и градова, између осталих и са представницима региона са којима АП Војводина има успостављену међурегионалну сарадњу.

Програмом је предвиђено и учешће на округлом столу, на коме ће бити представљени потенцијали за привлачење инвестиција и јачање економског развоја покрајине, у контексту главних тема овогодишње Европске недеља региона и градова, које се односе на одржив економски раст и на поједностављене инструмената за приступање европским структурним и инвестиционим фондовима.

У уторак, 12. октобра, у Мисији Републике Србије у Бриселу, одржаће се дан представљања Војводине на Европској недељи региона и градова – „Еxperience Vojvodina“. На пријему се очекује велики број најављених званица.

Европска недеља региона и градова, од 2003. године, када је установљена, прерасла је у кључни догађај о регионалној политици ЕУ. Окупља око 6.000 учесника у октобру сваке године (локални, регионални, национални и европски доносиоци одлука и експерти), одржи се више од 100 радионица и дебата, изложби и могућности за повезивање и сарадњу.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs