Вести


Делегација Покрајинске владе на манифестацији „Отворени дани 2014“ („Open Days 2014“) у Бриселу

Нови Сад , 06. октобар 2014.
-A A +AДелегација Покрајинске владе на манифестацији „Отворени дани 2014“ („Open Days 2014“) у Бриселу.

Нови Сад , 06. октобар 2014. .

Председник Покрајинске владе АП Војводине, др Бојан Пајтић, предводи делегацију Покрајинске владе АПВ која од данас до четвртка борави у Бриселу (Краљевина Белгија) и учествује у програму манифестације „Open Days 2014“ која се одржава дванаести пут и траје од 6. до 9. октобра 2014. године. Овогодишње издање Отворених дана одвија се под слоганом „Растемо заједно – паметно улагање у људе“ („Growing together – Smart investment for people“).
„Open Days“, европска недеља градова и регија, манифестација је коју организују Директорат за регионалну политику Европске комисије и Комитет региона, а чији је циљ анимирање и умрежавање европских регија. Последњих година манифестација је израсла у највећи институционални догађај у Бриселу. Очекује се учешће више од 6000 представника локалних, регионалних и државних органа, а бројни градови и регије ће представити своје капацитете за развој и запошљавање.
Делегација Покрајинске владе, коју чине и потпредседник Владе и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић и покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Бранислав Бугарски, током боравка у Бриселу учествоваће у бројним радионицама и дискусијама, као и у разговорима са европским званичницима. Председник Покрајинске владе састаће се са Ђаниjeм Фавом (Gianni Fava), министром пољопривреде Ломбардије; Едуардом Куканом (Eduard Kukan), шефом делегације Европског парламента за односе са Западним Балканом; Норбертом Картманом (Norbetr Kartman), председником Парламента немачке покрајине Хесен; Јоханесом Ханом (Johanes Han), европским комесаром за регионалну политику; Жан Жаком Кејраном (Jean-Jack Queyranne), председником региона Рон-Алпи; Петером Фридрихом (Peter Friedrich) министром за савезно веће, Европу и међународне послове покрајине Баден Виртемберг; Кингом Гал (Кinga Gal), потпредседавајућом Комитета за грађанске слободе, правду и унутрашње послове, чланицом подкомитета за људска права, чланицом делегације заједничке парламентарне скупштине АКП (Америка, Кариби, Пацифик) – ЕУ; Aндором Делијем (Andor Deli), послаником у Европском парламенту; Петером Худиком (Peter Hudik), председником словачке регије Прешов и Валтером Флегом (Valter Flegо), жупаном Истарске жупаније.
У оквиру манифестације “Open days 2014” вечерас ће у Прес клубу у Бриселу бити одржан пријем поводом „Војвођанског дана“. Након обраћања др Бојана Пајтића, председника Покрајинске владе, Мирјам Феран (Myriam Ferran), шефице јединице за Србију генералног директората Дирекције за проширење Европске комисије, Aндора Делија, посланика Европског парламента и Славише Грујића, потпредседника Покрајинске владе и покрајинског секретара за културу и јавно информисање, званицама ће бити представљена изложба чувеног српског сликара Милана Коњовића „Војводина: Пејзажи и људи“ и наступиће Александар Дујин Оркестар.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs