Вести


Делегација Покрајинске владе са председником Србије разговарала са директором "Мулк Холдинга" о новим инвестицијама

Нови Сад , 02. децембар 2016.
-A A +AДелегација Покрајинске владе са председником Србије разговарала са директором "Мулк Холдинга" о новим инвестицијама.

Нови Сад , 02. децембар 2016. .

Делегација Покрајинске владе, коју су предводили председник Игор Мировић и потпредседник Ђорђе Милићевић, учествовали су у Абу Дабију у Уједињеним Арапским Емиратима, на састанку председника Републике Србије Томислава Николића са директором компаније „Мулк Холдинг“ Шађијем Ул Мулком, на којем је било речи о новој инвестицији ове компаније у Србији, вредној 20 милиона евра.

Мултинационална компанија „Мулк Холдинг“, која запошљава више хиљада људи у 11 земаља у свету, послује у Србији преко фирме „Alubond Europe“ у Банатском Карловцу, у општини Алибинар. У проширење производње и нови најмодернији погон за производњу алуминијумских композитних панела и изградњу нове фабрике биће уложено преко 20 милиона евра и запослиће нових 100 радника.

Директор компаније „Мулк Холдинг“ захвалио се председнику Србије на подршци и личном залагању за реализацију инвестиције те компаније и изразио намеру да и даље улаже у Србију.

Заједно са председником Републике Србије, председник Покрајинске владе Игор Мировић, током посете делегације Покрајине Уједињеним Арапским Емиратима, посетио jе и павиљон наше земље на манифестациjи фестивал културног наслеђа Шеик Заjед у Aбу Дабиjу. На овом фестивалу, Tуристичка организација Србије је представила туристичке потенциjале наше земље, изложила националне сувенире и кроз промотивни материjал упознала посетиоце фестивала са детаљниjим информациjама о Србиjи као туристичкоj дестинациjи.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs