Вести


Делегација Покрајинске владе у Бриселу о пројектима за развој пољопривреде

Брисел/Нови Сад , 08. октобар 2014.
-A A +AДелегација Покрајинске владе у Бриселу о пројектима за развој пољопривреде.

Брисел/Нови Сад , 08. октобар 2014. .

"Главна тема Дана европских регија у Бриселу је пољопривреда", изјавио је др Бојан Пајтић, који предводи делегацију Покрајинске владе на овогодишњој манифестацији европских градова и региона "Open Days".

Током боравка у Бриселу, председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић са сарадницима имао је низ састанака са европским званичницима и представницима региона који учествују на овој европској манифестацији. Делегација Покрајинске владе имала је састанке са европским комесаром за регионалну политику Јоханесом Ханом, шефом делегације Европског парламента за односе са Западним балканом Едуардом Куканом и са представницима најразвијенијих регија са којима Војводина има традиционалну сарадњу, као што су Баден-Виртемберг, Рон Алпи, Ломбардија, Хесен.

"Разговарали смо и договарали се око употребе високих технологија у области пољопривреде", рекао је председник Пајтић. "Ми смо добили пројекат од седам милиона евра за развој информатичких технологија са применом у пољопривреди. Такође, заједнички ћемо радити и на дефинисању производа у оквиру Дунавске стратегије, који ће омогућити ефикасније и профитабилније пословање нашим пољопривредницима. Један од тих производа је дунавска соја. Захваљујући заједничким напорима европских регија ускоро ће то бити један од производа који ће омогућити боље позиционирање пољопривреде, не само наше него и других европских земаља."


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs