Вести


Делегација Покрајинске владе у посети Косову и Метохији

Нови Сад , 23. мај 2018.
-A A +AДелегација Покрајинске владе у посети Косову и Метохији.

Нови Сад , 23. мај 2018. .

Делегацију Покрајинске владе, коју предводи покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, а чине је Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, примио је владика рашко-призренски Теодосије, у порти манастира Грачаница.

Овом приликом покрајински секретар Милошевић уручио је рачунаре и хигијенские пакете епархији, општини Грачаница и НВО „Мајка девет Југовића“. Једини женски фудбалски клуб на територији Косова и Метохије добио је помоћ у виду опреме.

„Мотива увек има ововременских, који су изражени у хуманитарној помоћи и то је нешто што траје и што ће задовољити некога неколико дана или недеља. Међутим, овде смо да у потребама смисла нашег опстанка, трасирамо нешто што није само вредновање историјског наслеђа Косова и Метохије и оно што је изазов данас, него и оно што ће бити вековима испред нас“, рекао је Милошевић.

Владика се захвалио пријатељима из Војводине, а чланови Покрајинске владе истакли су да ће увек подржаавати народ и цркву.

Представнице ФК Грачаница уручиле су захвалнице представницима Покрајинске владе.

Посета је додатно уприличена наступом хора цркве Св Георгија из Новог Сада и предавањем на тему „О телесном и духовном у времену данашњем“.

Делегација Покрајинске владе данас ће се упутити ка Пећкој патријаршији и Високим Дечанима, а последњег дана посете обићи ће и царски град Призрен.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs