Вести


Договорени заједнички пројекти Покрајинске владе и Града Зрењанина

Зрењанин , 08. август 2017.
-A A +AДоговорени заједнички пројекти Покрајинске владе и Града Зрењанина .

Зрењанин , 08. август 2017. .

„Покрајинска влада и Град Зрењанин ће током ове и наредне године припремити читав низ заједничких пројеката који ће повећати квалитет живота грађана у Зрењанину“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом данашње радне том граду.

Мировић је додао да је са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем и његовим сарадницима договорено да се заједнички ради на потпуној и темељној реконструкцији Градског стадиона уз изградњу атлетске стазе и расвете.

Како је председник Покрајинске владе навео разговарано је и о низу комуналних пројеката на којима ће се радити, међу којима је реконструкција комплекса у оквиру три језера у центру града.

"Дали смо налог и управи Опште болнице „Ђорђе Јовановић“ у Зрењанину да интензивира све пројекте који се тичу одржавања, али и реконструкције појединих блокова болнице, јер не можемо да дозволимо да једна технички добро уређена болница нема систем за климатизацију, да прокишњава, и то морамо хитно да мењамо", казао је Мировић.

Председник Покрајинске владе је најавио и заједничку седницу двеју влада, републичке и покрајинске, током јесени, где ће се разматрати заједнички пројекти од интереса за велики број локалних самоуправа у Војводини.

Он је додао да Влада Србије и велики број министарстава већ учествују у бројним пројектима у Зрењанину. То је, како је навео, добар пример како да се подели финансијски, организациони и технички терет, и да се заједнички, кроз координисану политику интервенише и побољша стање и делу здравственог сектора, установама социјалног старања, образовању, али и комуналној инфраструктури.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, захвалио се Покрајинској влади на подршци у протеклих годину дана, истакавши да је то велика промена у односу на претходни период. Он је додао да је са председником Покрајинске владе договорено неколико добрих пројеката, и изразио уверење да ће Градски стадион, чија је реконструкција у плану, већ следеће године бити у функцији за организовање великих атлетских такмичења.

Данашњој посети присуствовали су и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs