Вести


Додељена буџетска средства за израду документације за изградњу инфраструктурних објеката у шест општина

Нови Сад , 20. децембар 2016.
-A A +AДодељена буџетска средства за израду документације за изградњу инфраструктурних објеката у шест општина.

Нови Сад , 20. децембар 2016. .

Шест војвођанских општина добило је средства за израду пројектно-техничке документације за изградњу инфраструктурних објеката на својим територијама, а покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић уручио је данас у Покрајинској влади уговоре о преносу средстава представницима тих локалних самоуправа.

На конкурсу Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај опредељено је укупно 2.913.000,00 динара, а та средства биће усмерена општинама Инђија, Тител, Бач, Бачка Топола, Апатин и Бела Црква. У Инђији ће бити започета припрема пројекта за улагања у индустријску зону, у општини Тител ће се у Шајкашу финансирати пројекат за изградњу прве фазе канализационе мреже са кућним прикључцима, у Бачу ће се у насељу Селенча радити на грађевинској дозволи за црпну станицу фекалне канализације, док ће се у Бачкој Тополи припремати грађевинска дозвола за бициклистичку стазу на Чантавирском путу, у Апатину дозвола за реконструкцију саобраћајнице а у Белој Цркви документација пројекта изградње канализационе мреже у индустријском парку.

Према речима секретара Грбића, подршка пројектима планирања и изградње је новина међу мерама подршке локалним самоуправама. „Подстицај за израду пројектно техничке документације за развој инфраструкутуре изузетно је важан, имајући пре свега у виду значај инфраструктурних објеката за саме јединице локалне самоуправе, као и њихов значај за потенцијалне инвеститоре, развој привреде и бољитак у свакој општини“, нагласио је Грбић.

Средства за овај конкурс, посвећен подршци пројектима планирања и изградње, обезбеђена су ребалансом буџета за 2016. годину, док се у буџету за 2017. годину предвиђа повећање средстава за овакве конкурсе.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs