Вести


Додељена средства за радове на комасацији у општинама Вршац и Кањижа

Нови Сад , 14. октобар 2013.
-A A +AДодељена средства за радове на комасацији у општинама Вршац и Кањижа.

Нови Сад , 14. октобар 2013. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Горан Јешић и председници општина Вршац и Кањижа, Чедомир Живковић и Михаљ Њилаш, потписали су уговоре о додели средстава намењених за радове на комасацији у ове две општине. Секретаријат обезбеђује 40 одсто потребних средстава за поступак комасације, а општине учествују са по 60 одсто средстава. За комасацију у општини Вршац и Кањижа, Покрајински секретаријат за пољопривреду обезбедио је 51,755 милиона динара.

"Само две општине су добиле подршку за комасацију. Једино су општине Вршац и Кањижа започети поступак комасације привеле крају, а документација коју су приложиле била је беспрекорна", рекао је Горан Јешић.

"Ми желимо да улажемо у процес укрупњавања земљишта. Једна од тих активности је и комасација која, у зависности од иницијативе локалне самоуправе, може остварити нашу подршку. Ресорни секретаријат је сличну подршку наменио и непрофитабилним старачким домаћинствима. Ради се о томе да желимо на овај начин да мотившемо пензионере и пољопривреднике да своје земљиште уступе младим пољопривредним произвођачима, а таквих је негде по проценама три хиљаде“.

Уговорима, који су потписани у Влади Војводине обезбеђена су средства за наставак радова на комасацији: уређењу атарских путева и одводњавању, и за започињање нових поступака комасације. Овим уговорима обухваћене су катастарске општине: Велико Средиште, Павлиш, Уљма, Влајковац, Избиште, Вршац и Адорјан.

Председници општина Вршац и Кањижа су истакли да постоји висока свест о томе колики значај има комасације и добијена средства за пољопривреднике, као и за све оне који желе да се на један организованији и профитабилнији начин баве овом привредном граном.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs