Вести


Додељене награде за животно дело професорима Новосадског универзитета

Нови Сад , 28. новембар 2018.
-A A +AДодељене награде за животно дело професорима Новосадског универзитета.

Нови Сад , 28. новембар 2018. .

На свечаној академији у Скупштини АП Војводине, вечерас су додељене награде за животно дело професорима Универзитета у Новом Саду за 2018. годину, коју додељује Удружење универзитетских наставника и научника Војводине.

Признање из области биотехнолошких наука припало је проф. др Марији Згомби, редовном професору Пољопривредног факултета, а из области природно – математичких наука награђен је проф. др Божо Далмација, редовни професор Природно-математичког факултета.

Редовни професор Медицинског факултета проф. др Љиља Мијатов Укропина добитник је признања из области медицинских наука, док је у области техничких наука награђена проф. др Ливија Цветићанин, редован професор Факултета техничких наука.

„Награде за животно дело на најлепши начин заокружују ваш импресиван научни опус у који сте уложили своје знање, рад и истрајност и носе више него јасну поруку – ви и ваше дело треба да будете узор и данашњој и генерацијама које долазе“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Награде, како је навео, треба посматрати и као потврду да су наука и знање кључне друштвене вредности.

Покрајинска влада наставиће са подршком развоју Универзитета у Новом Саду, јер је он у деценијама које су за нама, постао високообразовна и научна институција релевантна не само у националним, већ и у глобалним оквирима, истакао је председник Мировић.

„Са више од 50.000 својих студената и преко 5.000 запослених, Универзитет у Новом Саду, један је од темељних стубова нашег друштва и гаранција његовог бржег и свеобухватнијег развоја“, додао је председник Мировић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs