Вести


Додељене престижне награде „Јован Микић Спартак“

Нови Сад , 06. децембар 2019.
-A A +AДодељене престижне награде „Јован Микић Спартак“ .

Нови Сад , 06. децембар 2019. .

Најзначајнија покрајинска признања у области спорта, награде Спортског савеза Војводине “Јован Микић Спартак”, додељене су данас по 52. пут у Културној станици „Еђшег“ у Новом Саду.

Награда која носи име славног спортисте додељује се од 1967. године за постигнуте врхунске резултате и допринос афирмацији и развоју спорта на територији АП Војводине, а до сада ју је, поред овогодишњих лауреата, добило осамсто осамдесет двоје спортиста и спортских радника и организација.

У име Покрајинског секретаријата за спорт и омладину - покровитеља Награде "Спартак", честитке је награђенима упутио и покрајински секретар Владимир Батез.

„Још једном се показало да наш спорт и наши спортски радници и у овој години постижу изванредне резултате, и ово је прилика када цео систем војвођанског спорта може да им ода признање. Признања се додељују за резултате у врхунском спорту, потом постигнућа представника у спорту инвалида, те доприносе које пружају спортски стручњаци, дакле оним људима који су цео свој животни век обележили радом и резултатима у војвођанском спорту“, истакао је на додели ове престижне награде Владимир Батез.

Он је рекао да ће и у 2020. години Секретаријат за спорт и омладину наставити са подршком свим програмима и пројектима везаним за развој војвођанског спорта.

„Наредне године обезбедићемо додатна средства за подршку олимпијским кандидатима са територије АП Војводине. Један од приоритета програма развоја спорта АП Војводине јесте развој врхунског спорта, који није могућ без улагања у спортску инфраструктуру, школски спорт, у спорт особа са инвалидитетом и стипендирање најталентованијих спортиста“, рекао је Батез.

Ресорни секретар је навео да ће се Секретаријат потрудити и заједно са Министарством омладине и спорта, гранским националним савезима и покрајинским гранским савезима уложити труд да се превазиђу резултати и када је реч о броју учесника, а и о броју освојених олимпијских медаља у односу на претходну Олимпијаду.

Врхунским спортистима, тренерима, спортским радницима и судијама признања су уручили покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, председник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан и помоћник покрајинског секретара Аранка Биндер.

Спартакова награда за животно дело, која се додељује заслужним бившим спортистима за укупан допринос у области спорта, уручена је истакнутом бившем стрелцу др Иди Кабок.

Спартакова награда за спортисту 2019. уручена је репрезентативцу у кајаку Страхињи Стефановићу, потом најбољем спортисти са инвалидитетом Дејану Јокићу, стрелцу из Шида. У категорији тренера уручена су два признања, која су добили Владимир Јовичић, тренер Џудо и самбо клуба „Славија“ из Новог Сада, и Златко Кеслер, тренер стонотениске репрезентације Србије за особе са инвалидитетом и новосадског СПИН-а. У категорији спортске судије добитница овог признања је карате судија Анђелка Шавија, а ово врхунско признање у категорији спортског радника је добио Симо Салапура из Зрењанина. У категорији спортске организације награду је добио Стонотениски клуб "Нови Сад". Добитник Спартакове награде у категорији спонзори донатори је ДОО „Промонт група“.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs