Вести


Драгана Милошевић и амбасадор Египта Амр Алгувејли разговарали о сарадњи у култури

Нови Сад , 16. мај 2018.
-A A +AДрагана Милошевић и амбасадор Египта Амр Алгувејли разговарали о сарадњи у култури.

Нови Сад , 16. мај 2018. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и амбасадор Арапске Републике Египат у Србији њ.е. Амр Алгувејли сагласили су се да је у обостраном интересу даље унапређење сарадње у области културе.

У разговору је оцењено да постоји снажан потенцијал за сарадњу у неколико области од заједничког интереса, посебно када је реч о наступу најстарије опере из Каира, која би требало, како је предложено, да гостује у Новом Саду 1. августа ове године, као и о наступу једне од најпознатијих група савременог плеса 22. августа ове године. Када је о опери реч, амбасадор Алгувејли, је прецизирао да је у питању наступ врхунских уметника, у опери „Плави слон“, а реч је о причи из истоименог романа, који је и екранизован и у филмској продукцији.

Драгана Милошевић и Алгувејли су сагласни и да је повезивање институција културе од изузетног значаја, поготово што се ове године обележава 110 година добрих дипломатских односа Републике Египта и Републике Србије. Тим поводом, амбасадор Алгувејли је нагласио да би размена поставки иконографских слика и мозаика била интересантна тема за њих.

Драгана Милошевић је нагласила да је ресорни секретаријат отворен за сарадњу са египатским регијама и градовима, и додала да ће се, у складу са буџетским могућностима, пронаћи и решења за даљу сарадњу у области културе, која је у Војводини најбогатија, јер је красе лепеза националних заједница, мултинационалност и мултиконфесионалност.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs