Вести


Драгана Милошевић на отварању националне недеље моде „Serbia Fashion Week”

Нови Сад , 25. септембар 2021.
-A A +AДрагана Милошевић на отварању националне недеље моде „Serbia Fashion Week”.

Нови Сад , 25. септембар 2021. .

Нови Сад, 25. септембар - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је вечерас у Музеју Војводине отварању највеће модне манифестације „Serbia Fashion Week“, koja се одржава, након две године паузе, од 25. до 29. септембра на више локација у Новом Саду.

Честитајући пунолетство, тачније 18. ревију дизајнера високе моде, секретар Драгана Милошевић је истакла да је ова манифестација елеганције и стила одавно препознатљива не само у нашем граду, Војводини, целој држави, већ и далеко изван наших граница.

Према њеним речима, ова манифестација одавно оправдава лидерску позицију и статус највеће модне манифестације у Југоисточној Европи.

„Та чињенице нас све чини поносним, и из тих разлога Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама подржава њено одржавање и трајање, јер је ово прилика за сусрет креатора и дизајнера на једном месту, где се размењују искуства, а самим тим сви ми добијамо још богатију сцену Србије", рекла је Драгана Милошевић.

Речи захвалности љубитељима моде упутила је и председница „Serbia Fashion Weekа” Светлана Хорват, која је нагласила да коначно имамо прилику да уживамо у ревијама око 50 домаћих и страних дизајнера, након две године паузе.

Ревијом дизајнера високе моде почело је осамнаесто издање ове манифестације, а отворено је модним спектаклом званичног члана Федерације високе моде Француске и потпредседника Српске недеље моде Емерика Франсоа.

Специјална гошћа на ревији била је вечита рок-принцеза Слађана Милошевић, чији је јединствен модни стил инспирисао Емерика Франсоа да у своју нову колекцију уврсти и њену креацију и она је то на модној писти и представила.

Од домаћих дизајнера своје нове колекције у наредним данима приказаће Бата Спасојевић, Сузана Перић, Ивана Николић Станковић, Оља Срејић, Александра Чупковић и други.

Од гостију из иностранства креације ће представити Ерик Ропсет из САД-а, Сандра Милис из Италије, Иман Белмкадем из Шведске и други.

На отварању наше националне недеље моде, на репрезентативној локацији у згради Музеја Војводине, своју нову колекцију представили су прво гости из иностранства, подсећајући на то да од свог првог издања у јесен 2013. „Serbia Fashion Week” има интернационални карактер.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs