Вести


Драгана Милошевић отворила фестивал НЕО који је почео концертом оркестра „Cameratа Academicа“

Нови Сад , 24. август 2018.
-A A +AДрагана Милошевић отворила фестивал НЕО који је почео концертом оркестра „Cameratа Academicа“ .

Нови Сад , 24. август 2018. .

Oд вечерас, па до половине септембра, Нови Сад ће бити домаћин празника класичне музике који, не случајно, почиње концертом оркестра „Camerata Academica“ који обележава 30. годишњицу плодног уметничког рада, рекла је синоћ, отварајући у Католичкој порти фестивал НЕО, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Дрaгана Милошевић.

Реч је о другом издању тог фестивала који, у оквиру пројекта „Нови Сад – европска престоница културе 2021“, организује истоимена фондација, а под диригентском палицом чувеног маестра Филипа Гринберга (САД), са „Cameratоm Academicоm“ синоћ су наступили и виолончелисти Иштван Варга и Марко Милетић.

„Поред незаборавног музичког доживљаја, све што ћете чути вечерас, али и оно што предстоји наредних дана, допринеће још значајнијем месту нашег града на културној мапи не само код нас, већ и изван наших граница, потврђујући континуитет квалитет и високих циљева који се овде, када је о класичној музици реч, постављају и достижу“, додала је Милошевићева.

Она је изразила задовољство и због наступа диригента Гринберга који је, како је нагласила, „дугогодишњи пријатељ Новог Сада и наших професионалних музичара“, додајући да ће Покрајинска влада наставити са подршком управо оваквим манифестацијама „због којих Нови Сад, и даље, с разлогом, називају Српском Атином“.

„Camerata Academika“ је, иначе, професионални камерни ансамбл који ради у оквиру Академије уметности у Новом Саду, а чланови су му њени најбољи млади музичари - асистенти, доценти и најталентованији студенти. Репертоар тог оркестра чине најлепша, али и најзахтевнија дела класичне музике у целини, укључујући, наравно, и дела домаћих композитора.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs