Вести


Драгана Милошевић уручила годишње награде Културног центра Војводине „Милош Црњански“

Нови Сад , 12. децембар 2019.
-A A +AДрагана Милошевић уручила годишње награде Културног центра Војводине „Милош Црњански“.

Нови Сад , 12. децембар 2019. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић уручила је вечерас, на свечаности одржаној у холу Покрајинске владе, годишње награде и признања Културног центра Војводине „Милош Црњански".

Овогодишња награда „Искра културе“, која се додељује за савремено стваралаштво младом аутору до 35 година, припала је Дуњи Црњански, пијанисткињи и мултимедијалној уметници, која је активна у више уметничких области.

Медаља културе за мултикултуралност и интеркултуралност ове године је додељена редовној професорки Академије уметности у Новом Саду Аготи Виткаи Кучери, док је медаља културе за очување културног наслеђа припала конзерватору и рестауратору др Даниели Королији Црквењаков. Медаља културе за животно дело припала је најстаријем живом српском песнику Јовану Дунђину (1926) из Футога, који је до сада објавио око 30 песничких књига и два избора поезије.

Честитајући и уме Покрајинске владе и у своје лично име, Драгана Милошевић је истакла да је Културни центар Војводине „Милош Црњански“, наградивши четворо дивних људи највишим признањима из области културе, заправо наградио стваралачки чин, који је њихово и наше окружење учинио бољим и лепшим, и изван било каквих граница афирмисао све његове суштинске вредности.

„Све што је у називима, али – што је још важније – и у суштини ових награда, припада универзуму љубави, креације, ширине и лепоте, згуснутих у појединачан стваралачки чин дивних људи који су ове награде понели“, рекла је, уз остало, Милошевићева.

По њеним речима, баш због тога је обавеза свих нас да подржавамо и људе који овакве награде добијају и институције какав је Културни центар Војводине „Милош Црњански“ и зато ће, сматра она, Секретаријат на чијем је челу, али и Покрајинска влада, то увек и свугде и надаље чинити.

У име овогодишњих лауреата, захвалио се песник Јован Дунђин, док је у уметничком делу програма наступио Хор „Орфелин“ из Новог Сада.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs