Вести


Драгана Милошевић у радној посети институцијама културе Доње Аустрије

Санкт Пелтен , 21. јануар 2020.
-A A +AДрагана Милошевић у радној посети институцијама културе Доње Аустрије.

Санкт Пелтен , 21. јануар 2020. .

На позив Владе Доње Аустрије, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић борави у дводневној радној посети граду Санкт Пелтену. Приликом посете обишла је бројне институције културе и успоставила културолошку сарадњу са њиховим представницима.

Током разговора са председницом Владе Доње Аустрије Јоханом Микл Лајтнер, Милошевићева је представила дванаест институција културе АП Војводине, чији је оснивач Покрајинска влада, и истакла њихов начин рада, моделе финансирања, као и могућности за међурегионалну сарадњу.

Покрајински секретар Драгана Милошевић нагласила је и могућности за јачу сарадњу са Владом Доње Аустрије, почев од ове године, када АП Војводина преузима председавање Заједници подунавских регија.

Током овог периода, од сада до 2021. године, Српско народно позориште успоставиће сарадњу са "Еуропа балетом" (Europaballett St. Pölten) из Санкт Пелтена.

Приликом посете било је речи и о ширим аспектима културолошке сарадње, која би могла да обухвати и заједничку изложбу, као и културолошко-институционалну размену.

Милошевићева је обишла и театар "Landestheater" и присуствовала концерту класичне музике у центру "Festspielhaus".

У посети институцијама културе Доње Аустрије су и управник Српског народног позоришта Зоран Ђерић, директор балета СНП-а Тони Ранђеловић, програмски директор Фондације "Нови Сад 2021" Лазар Јовановић, као и сарадник секретара Драгана Јовановић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs