Вести


Др Пузовић отворио скуп „Заједно за природу“ на Међународном сајму Еко-свет

Нови Сад , 09. октобар 2015.
-A A +AДр Пузовић отворио скуп „Заједно за природу“ на Међународном сајму Еко-свет.

Нови Сад , 09. октобар 2015. .

„Данас ћемо покушати да дамо визуру, како сачувати животну средину и унапредити природу, како бисмо је одрживо користили на добробит нашег становништва и подизања стандарда наших домаћинстава“, истакао је покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине др Слободан Пузовић на отварању скупа „Заједно за природу“ у оквиру 23. Међународног сајма Еко-свет (ЛОРИСТ).

Ресорни секретаријат је идеје и предлоге у овој важној области, данас представио заједно са својим партнерима: Покрајинским заводом за заштиту природе, Заводом за урбанизам Војводине и Националним парком Фрушка гора.

„Наша природа је један и недељива не само овде у Војводини и Србији, већ и у целом свету, и само заједно можемо да је сачувамо да би је користили. Постоје многи који користе животну средину, по нама на не баш одржив начин. И некако у свим политикама, чак и развијених земаља, где пре свега често владају економски интереси, догоди се да животна средина постане неко пасторче и нешто о чему се недовољно брине и што није приоритет. Зато, уколико желимо да животну средину или екологију ставимо у исту раван са економијом и социјалом, пре свега код оних који доносе одлуке, који праве стратешке документе, онда морамо да будемо заједно. Нема нас много, и наш глас се недовољно чује и зато пре свега морамо да објединимо и наше стручне, материјалне и све друге капацитете да се за нашу природу и животну средину изборимо“, поручио је приликом отварања овог скупа др Слободан Пузовић.

Покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине је казао да и поред економске кризе, интересовање људи за животну средину у узлазном тренду. Како је подсетио, сви подједнако желе да су здрави, желе да имају квалитетну храну и воду, удишу здрав ваздух, а поготово то желе за своју децу и потомство. Нагласио је да су сајамске манифестације увек битне и у подизању еколошке свести. Секретаријат је у оквиру своје мисије на плану побољшања животне средине зато данас омогућио и да учесници овог скупа бесплатно посете сајамску манифестацију, а намера је да са заједничким наступом оних који су најпозванији и најзаинтересованији за унапређивање животне средине буде снажнија заједничка порука средини о важности њеног очувања.

Како надлежне и стручне покрајинских институција у оквиру своје делатности доприноси очувању еколошке мреже и њених ресурса, учесници данашњег скупа су се могли информисати о више тема: Екотуризам у функцији одрживог развоја у Војводини Заштићена подручја Војводине, Просторно планирање и еко-етно туризам, Екотуризам и заштита природе у Националном парку Фрушка гора.


Извор: ПС за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs