Вести


Егереши уручио војвођанску заставу члановима експедиције на Каракорум

, 26. мај 2012.
-A A +AЕгереши уручио војвођанску заставу члановима експедиције на Каракорум.

, 26. мај 2012. .

Бачка Топола, 26. мај 2012. године - Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши присуствовао једанас конференцији за новинаре поводом одласка петочлане експедиције уосвајање планинског врха „Хидден Пеак" на Каракоруму, међу којима ће бити ЧабаТот из Бачке Тополе.Експедиција полази 06. јуна изБудимпеште са циљем да освоји 8080 метара висок врх на планинском венцуКаракорум са пакистанске стране, успут вршећи физиолошка испитивања и снимањефилмова и фотодокументације. Председник Егереши пожелео је пуносреће, успеха и истрајности члановима овог тима, уручивши Чаби Тоту заставу АПВојводине, са жељом да она буде истакнута на врху „Хидден Пеак", када члановиекспедиције успешно остваре свој циљ.
„Изузетно сам поносан на то што је једанБачкотополчанин члан овакве експедиције, јер није мала ствар када се Војвођанинодлучи на подвиг какав је освајање високих врхова.То много говори о нашемкарактеру и упорности. Желим им пуно среће у предстојећем периоду и искрено самуверен да ће њихов спортски дух и тимски рад победити све препреке на овомпуту. Због тога ми је част да им уручим и војвођанску заставу, која је за менесимбол заједништва, са надом да ће она већ крајем јула да завијори наКаракоруму", рекао је Егереши.
Чаба Тот се у име тима захвалиопредседнику Егерешију на великој подршци и истакао да је освајање овог врхадостојан подвиг по свим међународним критеријумима, а да је члановимаекспедиције, међу којима најстарији има 63 године, циљ и да покажу да се и узрелим годинама може живети активно и спортски. Он је као највећу предностекипе истакао велико животно и планинарско искуство свих чланова које ће имбити од велике помоћи у њиховој истрајности.    
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs