Вести


Желимо једнаке услове за све младе

Нови Сад , 18. март 2016.
-A A +A







Желимо једнаке услове за све младе.

Нови Сад , 18. март 2016. .

Велики успех који је Конкурс за санацију, адаптацију и опремање омладинских удружења и домова културе постигао прошле године био је довољан разлог да Покрајински секретаријат за спорт и омладину и у овој буџетској години определи средства за ову намену. Буџетом од 10 милиона динара подржано је 35 пројеката омладинских организација, установа и локалних самоуправа, са циљем да се младим омогуће што бољи услови за учење, рад и разоноду.

Представницима ових организација, данас је у Покрајинској влади уговоре уручила покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић, која је овом прилико истакла да је од њеног постављења приоритет ресорног секретаријата пружање једнаких услова за све војвођанске омладинце, било да је реч о омладинској политици или спорту.

„Од 2012. године па до данас, кроз све наше пројекте и програме, трудили смо се, а надам се и успели у томе, да нашој деци омогућимо једнаке услове, да све што имају млади у Новом Саду, Панчеву или Суботици, имају и млади у Ченти, Бездану или Владимировцу, јер када су у питању млади и њихов положај централизација не сме да постоји. Кроз конкурс за санацију, адаптацију и опремање омладинских удружења, водили смо се овим приоритетом, те смо тако гледали да опремимо удружења из мање насељених места или она удружења која су у описима пројекта наводили да раде по руралним срединама. Такође, желим да истакнем да смо једини државни орган у читавој земљи који и на овај начин помаже и олакшава рад организацијама које се баве младима.

Када је реч о Домовима културе, за разлику од прошле године, имали смо доста мање захтева, што само значи да смо у протеклом периоду успели у нашој идеји да их оживимо и оснажимо те да су они поново постали центар окупљања младих у мањим срединама“, истакла је Мариника Тепић.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs