Вести


Жолт Сакалаш уручио преосталих 18 инвестиционих уговора у Зрењанину

Нови Сад , 13. мај 2021.
-A A +AЖолт Сакалаш уручио преосталих 18 инвестиционих уговора у Зрењанину.

Нови Сад , 13. мај 2021. .

Свечано уручивање инвестиционих уговора у области образовања завршено је данас у Електротехничкој и грађевинској школи „Никола Тесла” у Зрењанину, где су представници образовно-васпитних установа и локалних самоуправа потписали преосталих 18 уговора.

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице у фебруару 2021. године расписао је конкурс за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације, инвестиционо и текуће одржавање објеката установа основног, средњег образовањa и васпитања, ученичког стандарда и предшколских установа на територији AП Војводине и за те намене определио 91 милион динара.

„На конкурс се пријавило 211 установа. Укупан број захтева и ове године је премашио расположиви износ средстава који је био предвиђен. Покушали смо да поставимо приоритете и да средства обезбедимо установама образовања за санирање и адаптацију санитарних чворова, фасада и кровних конструкција. Током протекла четири дана уручили смо 62 уговора у Пачиру, Новом Саду, Сремској Митровици и Зрењанину. Изузетно нам је драго што су установе заинтересоване да унапреде услове рада, а на нама је да им помогнемо у томе”, изјавио је Жолт Сакалаш.

Домаћин свечаности била је Електротехничка и грађевинска школа „Никола Тесла” у Зрењанину, којој је – на поменутом конкурсу – додељено 3,12 милиона динара.

„Средства смо наменили за текуће одржавање фасаде, како бисмо поново могли да користимо главни улаз школе. Захваљујући томе, задовољићемо не само естетске потребе, већ ћемо и побољшати услове рада свих оних који бораве у нашој школи. У питању је прва фаза радова, које ће суфинансирати Град Зрењанин”, рекла је директорка др Марија Серво.

Свечаном потписивању уговора присуствовао је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је истакао значај сарадње коју Град Зрењанин остварује с ресорним секретаријатом, када је у питању унапређивање услова рада у образовно-васпитним установама.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs