Вести


Завршен пројекат изградње водовода у насељу Сот

Нови Сад , 26. децембар 2017.
-A A +AЗавршен пројекат изградње водовода у насељу Сот.

Нови Сад , 26. децембар 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић боравио је данас у општини Шид, где је званично потврдио крај успешне реализације пројекта „Изградња водовода у насељеном месту Сот“.

„Данашње отвaрање водоводне мреже у насељу Сот, прави је пример успешног окупљања око пројеката, где смо удруженим снагама и заједничким финансирањем у интересу потреба и приоритета у једној локалној самоуправи, успешно реализовали пројекат вредан пажње“, поручио је Радојевић.

Како је даље навео, овим пројектом насељу Сот обезбеђeна је водоводна мрежа у укупној дужини око осам километра, која се састоји од 16 кракова и потисног цевовода од бунара до резервоара за воду.

Пројекат у вредности преко 16 милиона динара, заједнички су финансирали Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство са преко осам милиона, затим Управа за капитална улагања са 7,5 милиона динара, док је преостали део средстава обезбедила општина Шид.

Ресорни секретар напоменуо је да је током ове године, поред реализације овог пројекта, Покрајински секретаријат за пољопривреду у сарадњи са општином Шид, реализовао пројекте у вредности од 45 милиона динара, који се односе на уређење каналске мреже, уређење атарских путева те започињање поступка комасације у Моровићу.

Радојевић је подсетио да су регистрована пољопривредна газдинства са територије општине Шид, од стране Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство субевенционисана средствима од око 30 милиона динара.

„Поносни смо на успешну реализацију пројекта који је био неопходан за житеље насеља Сот“, рекао је председник општине Шид Предраг Вуковић, захваливши се Покрајинској влади и секретару Радојевићу што су препозанали потребе ове општине и изразио наду да ће се у 2018. години наставити успешна сарадња локалних самоуправа и надлежних институција.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs