Вести


Затворена изложба „Светско бијенале студентског плаката“ у Ријеци

Нови Сад , 16. јул 2019.
-A A +AЗатворена изложба „Светско бијенале студентског плаката“ у Ријеци.

Нови Сад , 16. јул 2019. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић синоћ је у Музеју града Ријеке затворила изложбу „Светски бијенале студентског плаката“, коју су организовале Академија уметности Нови Сад и Војводина омладински клуб у сарадњи са Музејом града Ријеке.

Захваљујући се на заједничком пројекту проф. Ивану Карлаварису са Kатедре за фотографију Академије уметности у Новом Саду и директору Музеја града Ријеке Ервину Деурићу, секретар Милошевић је истакла да је изложба светског бијенала фотографија одавно препозната на свим континентима, као професионална и добро организована поставка.

Сама форма плаката често је само пука информација, рекла је синоћ Милошевићева и тај сегмент представља први живот плаката који комуницира са најширом публиком и са пролазницима.

Други живот плаката отпочиње када прелази у галерије и збирке, додала је она и нагласила да се ту појављује на изложбама и бијеналима, као што је то овога пута и он ту представља културу средине у којој је креиран.

Како је навела, ових дана публика у Ријеци имала је прилику да посети изложбу радова најбољих међу најбољим студентима уметничких академија широм света и за нас, који долазимо из Новог Сада - града Европске престонице културе 2021. године, ово бијенале има веома важну улогу у апликационој књизи Фондације „Нови Сад 2021-Европска престоница културе“, а од посебног је значаја и сјајна сарадња установа културе у Ријеци и Војводини.

О значају изложбе говорили су и професор Иван Карлаварис, директор Музеја града Ријеке Ервин Деурић и генерални конзул Републике Србије у Ријеци Горан Петровић.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs