Вести


Заједнички у обнову и изградњу државних путева у Војводини

Нови Сад , 09. новембар 2016.
-A A +AЗаједнички у обнову и изградњу државних путева у Војводини.

Нови Сад , 09. новембар 2016. .

У Покрајинској влади данас је одржан радни састанак председника Покрајинске владе Игора Мировића са директором Јавног предузећа „Путеви Србије“ Зораном Дробњаком, на коме су договорене заједничке активности на реконструкцији и изградњи више деоница државних путева на територији Војводине.

На састанку, на коме је учествовао и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, договорено је да наредне године почне реализација прве фазе изградње Сентандрејског пута у Новом Саду, од Приморске до Велебитске улице, који ће у дужини од 1,4 километра имати четири коловозне траке, бициклистичку стазу, режијску траку и тротоар. У другој фази која ће бити реализована 2018. године предвиђена је изградња новог моста на каналу у дужини од 200 метара и изградња нове деонице Сентандрејског пута од Велебитске улице до Змајевачког пута. У реализацији овог пројекта заједно ће учествовати ЈП „Путеви Србије“, АП Војводина и Град Нови Сад.

На састанку су дефинисани даљи приоритети из програма за одржавање државних путева на територији Војводине, о чему је директор ЈП „Путеви Србије“ информисао председника Покрајинске владе и његове сараднике, и то посебно о правцима од Инђије до Сремских Карловаца и од Банстола до Иришког венца, где ће у припреми и реализацији ових пројеката учествовати и Управа за капитална улагања Војводине. На састанку је било речи и о заједничким инвестицијама на обнови путних праваца у мање развијеним општинама у Банату. Заједнички је констатовано да што пре треба започети рехабилитацију државног пута од Новог Сада до Зрењанина, за шта су већ створени сви неопходни предуслови.

На састанку су учествовали потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић, директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић и директор Завода за изградњу Новог Сада Дејан Мандић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs