Вести


За наводњавање војвођанских ораница 50 милиона динара

Нови Сад , 30. јул 2014.
-A A +AЗа наводњавање војвођанских ораница 50 милиона динара.

Нови Сад , 30. јул 2014. .

Вршилац функције покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Бугарски, уручио је данас нових 76 уговора војвођанским пољопривредницима за суфинансирање набавке опреме за наводњавање. За наводњавање нова 1.643 хектара војвођанских ораница, из покрајинског буџета је издвојено 50 милиона динара.

Како је Бранислав Бугарски казао, за набавку система за наводњавање у 2014, планирана су преко 274 милиона динара. Од почетка године је пласирано преко 167 милиона динара, а новац је добило 226 корисника. То улагање је омогућило, да у покрајини под заливним системима буде још нешто више од 4 хиљаде хектара ораница.

„Све мере Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, које су намењене развоју војвођанске пољопривреде, имају за циљ да помогну нашим пољопривредницима да постану конкурентни на тржишту. Ми верујемо да су наши пољопривредници способни да буду конкурентни, да су у стању сами да производе и да раде нашу земљу, а не да то ради неко други“, казао је Бранислав Бугарски и додао да важно да се разговара о томе како наша села и пољопривреда треба да изгледају.

Бранислав Бугарски је подсетио и на мере подршке које су пољопривредницима у Војводини доступне, како преко покрајинских фондова, тако и преко конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство за: наводњавање, подизање противградних мрежа, пластенике, сточарство, подизање прерађивачких капацитета у домаћинствима и за подршку старачким домаћинствима.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs