Вести


За одржавање објеката високообразовних установа 48 милиона динара

Нови Сад , 30. мај 2018.
-A A +AЗа одржавање објеката високообразовних установа 48 милиона динара.

Нови Сад , 30. мај 2018. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић уручио је данас уговоре представницима факултета, високих школа и студентских центара из Новог Сада, Суботице, Зрењанина, Вршца, Сремске Митровице и Кикинде, који су добили средства на три конкурса Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност у 2018. години.

Обраћајући се присутнима, покрајински секретар Милошевић је нагласио да је Покрајинска влада и овог пута била партнер свим високошколским институцијама у Покрајини.

„Ове године издвојено је приближно тридесет милиона динара за поправку објеката, шест милиона смо определили за набавку опреме и дванаест милиона динара смо издвојили за објекте студентског стандарда у Новом Саду и Суботици“, рекао је Милошевић и додао да су највећи износи додељени не само Природно-математичком факултету, због санације енергетског система, већ је и шест и по милиона динара издвојено за фасаду Високе школе струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици, као и за опрему високих васпитачких школа у Кикинди, Вршцу и Сремској Митровици.

„Ми смо из текуће буџетске резерве, само у последњих шест месеци, издвојили негде око 60 милиона динара, од тога је 32 милиона добила Академија уметности за набавку музичких инструмената, а пре неколико дана Покрајинска влада је одобрила и три и по милиона динара за превоз, монтажу и стављање у функцију оргуља. Такође, око 16 милиона смо издвојили за Институт за прехрамбене технологије за контролисање квалитета хране, а пре тога смо сличан износ издвојили за вински анализатор, дакле, фокус нам је на свему што је у вези са науком и привредом“, рекао је Милошевић и нагласио да је реч о средствима која нису била планирана у буџету Секретаријата, већ је Покрајинска влада издвојила додатна средства, зато што јој је циљ да научноистраживачку делатност промовише као примењену делатност, која доприноси унапређењу укупног привредног и друштвеног живота земље.

Ове године средства у укупном износу од 48 милиона динара, добило је девет факултета Универзитета у Новом Саду, седам високих школа струковних студија и два Студентска центра у Новом Саду и Суботици.


Извор: ПС за високо образовање и научноистраживачку делатност

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs