Вести


За побољшање енергетске ефикасности објеката у Војводини 90.000.000,00 динара

Нови Сад , 24. март 2017.
-A A +AЗа побољшање енергетске ефикасности објеката у Војводини 90.000.000,00 динара.

Нови Сад , 24. март 2017. .

Управа за капитална улагања АП Војводине објавила је данас јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката на територији АП Војводине у области енергетске ефикасности за који је обезбеђено укупно 90.000.000,00 динара.

Локалним самоуправама је омогућено да на конкурсу обезбеде средства неопходна за реконструкцију, санацију или адаптацију јавне расвете, постројења за производњу топлотне енергије, термичких омотача и термотехничких система у објектима, као и изградњу постројења за коришћење обновљивих извора енергије, а неопходан услов је да су објекти у јавној својини на територији Аутономне покрајине Војводине.

Пружањем подршке локалним самоуправама у реализацији пројеката унапређења и модернизације инфраструктуре која ће допринети побољшању енергетске ефикасности општина, створиће се услови за рационално коришћење енергије, смањење потрошње енергије за грејање, хлађење, вентилацију, припрему санитарне топле воде и електричне енергије, смањење емисије штетних гасова, повећање коришћења обновљивих извора енергије, а самим тим и допринети бољој заштити животне средине у Војводини.

Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката трајаће до 07. априла 2017. године, до 16.00 часова. Детаљне информације о објављеним конкурсима, начину и роковима пријаве, могу се пронаћи на интернет презентацији Управе за капитална улагања АП Војводине.


Извор: Управа за капитална улагања АП Војводине

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs