Вести


За покрајинске гранске савезе 100 милиона динара

Нови Сад , 19. фебруар 2019.
-A A +AЗа покрајинске гранске савезе 100 милиона динара.

Нови Сад , 19. фебруар 2019. .

У Спортском савезу Војводине у Новом Саду, представници покрајинских гранских савеза потписали су уговоре са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину о расподели средстава за овогодишње програме, у вредности од 100 милиона динара. Реч је о редовном годишњем финансирању 56 гранских савеза за које је издвојено 80 милиона динара, као и о посебним програмима којима је намењено 20,8 милиона динара.

Према речима Владимира Батеза, покрајинског секретара за спорт и омладину, овогодишњи буџет тог секретаријата је 330,7 милиона динара, од чега је 174,63 милиона намењено сектору спорта.

„Наш секретаријат заправо суфинансира спортске савезе и сугестија је да се додатни, алтернативни извори финансирања потраже и преко локалних самоуправа. Многи савези раде на најбољи начин и имамо добру сарадњу. Надам се да ћемо успети да обезбедимо додатна средства, јер нам предстоји низ догађаја од посебног значаја за АП Војводину те да ћемо успети да их подржимо“, изјавио је Батез.

За редовне програме финансирања 18 милиона динара намењено је стипендистима, четири милиона спортским стручњацима и тренерима, афирмацији школског и универзитетског спорта пет милиона динара.

У оквиру посебних програма, за потребе организације међународних такмичења издвојено је 14 милиона динара, за акциони план 4,8 милиона, за школски спорт 1,2 милиона динара и за инфраструктурно опремање 430.000 динара.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs