Вести


За пројекте штедљиве расвете 53,8 милиона динара

Нови Сад , 07. јун 2017.
-A A +AЗа пројекте штедљиве расвете 53,8 милиона динара.

Нови Сад , 07. јун 2017. .

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић уручио је данас уговоре у вредности од 53,8 милиона динара намењених за реализацију пројеката штедљиве расвете у локалним самоуправама и јавним установама у Војводини. Бесповратна средства за ту намену добиле су општине Нова Црња, Житиште, Темерин и Бач, као и 14 јавних установа, међу којима су домови здравља, геронтолошки центри, домови ученика, основне школе, спортски центри.

Према речима Ненада Грбића мера енергетске ефикасности, коју Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај спроводи сваке године, значајна је, пре свега, због тога што се растерећују буџети локалних самоуправа и јавних установа, па средства за ту намену могу усмерити за реализацију других активности.

„Енергетска ефикасност је данас у свету у сфери великог интереса, и сваки динар који се уложи за ту намену, требало би да буде враћен“, казао је секретар Грбић додајући да ће са реализацијом данас уручених уговора на годишњем нивоу бити остварена уштеда од 1,1 милиона киловат часова годишње.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs