Вести


За рекултивацију напуштених копова 46 милиона динара

Нови Сад , 16. август 2017.
-A A +AЗа рекултивацију напуштених копова 46 милиона динара.

Нови Сад , 16. август 2017. .

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић, уручио је данас 13 уговора, чија је укупна вредност 46 милиона динара, за рекултивацију напуштених копова без титулара на територији Војводине.

Према Грбићевим речима, бесповратна подстицајна средства додељена су локалним самоуправама и месним заједницама на основу десетак критеријума, који су, између осталог, уважавали удаљеност копа од урбаног дела града, вредност пројекта, да ли је коп уписан у катастар напуштених копова, врсту рекултивације, развијеност општине и друго.

Секретар Грбић је даље навео да је појединачна вредност додељених уговора око три и по милиона динара, те да ће та средства бити потрошена за пошумљавање, изградњу дечјих игралишта, и друге намене које су у одобреним пројектима дефинисане.

Средстава за рекултивацију напуштених копова додељена су Граду Зрењанину, затим општинама Нови Кнежевац, Нови Бечеј, Чока, Жабаљ, Сечањ, Житиште и Врбас, као и месним заједницама Мокрин, Башаид, Кумане, Бачко Петрово Село и Доњи Товарник.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs