Вести


За унапређење сточарске производње у АП Војводини 59 милиона динара

Нови Сад , 03. децембар 2018.
-A A +AЗа унапређење сточарске производње у АП Војводини 59 милиона динара.

Нови Сад , 03. децембар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 206 уговора корисницима који су остварили право на бесповратна средстава по Конкурсу за расподелу средстава из годишњег програма мера за спровођење одгајивачког програма и по Конкурсу за побољшање сточарске производње на пољопривредним газдинствима и увођења ЕУ стандарда у објекте у којима се врши производња и прерада млека.

За суфинансирање ових пројеката Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојио је 59 милиона динара.

„Данас уручујемо уговоре по два значајна конкурса, која ће допринети повећању квалитета и стандарда у сточарској производњи“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је Покрајинска влада у протекле две године знатно повећала издвајања за пољопривреду, те најавио да ће и у буџету за 2019. годину бити одржан висок ниво улагања у ту област.

„Постепено смо повећавали буџет за пољопривреду, редефинисали конкурсе како би што више средстава издвојили за пољопривредна газдинства, и следеће године наставићемо са подршком интензивирању пољопривредне производње и подизању стандарда на највиши ниво“, истакао је Мировић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић рекао је да се реализацијом ових конкурса стварају услови за побољшање квалитета млека, повећање сточног фонда, успешније гајење домаћих животиња и ширење генетског напретка, а самим тим и повећање продуктивности по грлу, што ће, како је рекао унапредити сточарску производњу у АП Војводини.

„Захваљујући подршци Покрајинске владе, аграрни буџет никада није био већи него у протекле две године и то је јасан показатељ препознавања потреба пољопривредних произвођача и са тим ћемо наставити и у наредној години“, рекао је Радојевић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs