Вести


За уређење каналских мрежа у Покрајини 920 милиона динара

Нови Сад , 14. јун 2017.
-A A +AЗа уређење каналских мрежа у Покрајини 920 милиона динара.

Нови Сад , 14. јун 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и ресорни секретар Вук Радојевић, уручили су данас уговоре председницима 40 локалних самоуправа у Војводини, које су оствариле право на бесповратна средства у оквиру конкурса намењеног уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта. Укупна вредност ове инвестиције, планиране програмом Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство за 2017. годину, износи 920 милиона динара.

У свом обраћању, поводом значаја мера за унапређење пољопривреде и развој села у нашој покрајини, потпредседник Милићевић је навео да је реч о једној од најзначајнијих конкурсних линија ресорног секретаријата, као и целе Покрајинске владе, и по обиму и по суштини.

„Два су директна бенефита од овог посла. Један је општи, економски, јер се ради о инвестицији од преко 900 милиона динара, која ће бити усмерена у привреду Покрајине. Са друге стране, реч је о одржавању веома важног и изузетно вредног хидромелиоративног система од преко 20.000 километара каналске мреже“, указао је Милићевић.

На овај начин, према речима потпредседника Покрајинске владе, постижу се два важна циља. Први циљ се огледа у подстицају интензивније пољопривредне производње као стратешке гране, не само у Војводини већ у целој Србији. Други важан циљ, који ће бити постигнут редовним одржавањем каналске мреже, јесте смањивање штетних последица од великих поплава, које угрожавају и привреду и становништво.

Потпредседник Милићевић је нагласио и да је то само један сегмент рада Секретаријата и Покрајинске владе, која је окренута свеукупном економском развоју.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић је истакао да је реч је о пројекту који захтева континуирани приступ.

„Нова Покрајинска влада од јуна ј прошле године један од акцената ставила на водопривреду, и нови ребаланс буџета, управо говори томе у прилог кроз средства издвојена у ове намене“, нагласио је Радојевић. Он је навео да су данашња улагања од 920 милиона динара за уређење каналске мреже, заједничка инвестиција, у којој је Секретаријат учествовао са 480 милиона динара, а учешће локалних самоуправа 440 милиона динара. На овај начин ће се заједничким средствима обезбедити додатне финансије водопривреди Војводине и радити, и на уређењу црпних станица, испуста, устава и пропуста, односно на свеукупном уређењу свих водопривредних објеката у оквиру каналске мреже

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs