Вести


Ивану Ђоковићу уручено национално признање ,,Капетан Миша Анастасијевић“

Нови Сад , 09. април 2019.
-A A +AИвану Ђоковићу уручено национално признање ,,Капетан Миша Анастасијевић“.

Нови Сад , 09. април 2019. .

У Галерији Матице српске у Новом Саду, одржана је свечана додела националног признања - Статуета "Капетан Миша Анастасијевић". Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, један је од 24 добитника овогодишњег признања и то "за развој и изградњу просперитета АП Војводине и Републике Србије“.

Иван Ђоковић је овом приликом изјавио да чињеница да је он сам један од овогодишњих добитника јесте потврда рада и достигнућа Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, како ,,мене као првог међу једнакима, тако и свих запослених који раде у стручним службама".

"Ово признање је позив и опомена да увек водимо рачуна о јавном добру, да вредности појединца, како у његовом професионалном, тако и у приватном животу, би требало да буду ношене идејама капетана Мише Анастасијевића. Управо је то осећај за јавно добро, родољубље, патриотизам, који су исказани кроз економију, привређивање, те стварање доброг привредног и пословног амбијента", рекао је Ђоковић, додавши да то мора бити утемељено у знањима, просветитељству и стваратњу нове културне вредности, а не само у стварању профита.

Награда „Капетан Миша Анастасијевић" је годишња награда која се додељује за најуспешније појединце, представнике академске заједнице, предузетнике, организације и институције на регионалном и републичкомк нивоу. Ова награда се додељује у Новом Саду у оквиру манифестације „Пут ка врху“ чији је циљ да подстиче и афирмише предузетништво у Србији. Ова награда подсећа на велика дела филантропа Мише Анастасијевића, који је, сматрао да се кроз развој просвете уздиже народ. Миша Анастасијевић био је пионир предузетништва на нашим просторима, те би у економском аспекту младим предузетницима он требало да буде инспирација, те да се кроз предузетништво за које се сматра да је нова филозофија развоја, подржавају предузетници, иноватори и креативни људи.

Доделу овог националног признања реализују агенција за тржишне комуникације "Медија Инвент" из Новог Сада и Универзитет у Новом Саду. Национално признање "Капетан Миша Анастасијевић" додељује се од 2000. године.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs