Вести


Иван Ђоковић на свечаном отварању манифестације ,,Октоберфест 2018“

Нови Сад , 20. октобар 2018.
-A A +AИван Ђоковић на свечаном отварању манифестације ,,Октоберфест 2018“ .

Нови Сад , 20. октобар 2018. .

Трећи по реду ,,Новосадски Октоберфест“, дводневна манифестација која сваке године окупља више од 15.000 посетилаца у Новом Саду, као и произвођаче најпознатијих пивара и на десетине произвођача занатстких пива, отворена је јуче у аули Мастер центра Новосадског сајма. На самом отварању, обраћајући се гостима, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, је истакао да ова манифестација има покрајински значај, те да заслужује подршку Покрајинске владе и ресорног секретаријата.

,,Утисци са прошлогодишњег Октоберфеста у Новом Саду, потврђују због чега је ова манфестација подржана, поставши догађа не само од градског, већ и од покрајинског значаја. Култура пива, хмеља и пиварске индустрије једнако стара и једнако утемељена у друштву Војводине, као и у Немачкој“, рекао је Ђоковић.

На свечаном отварању су учествовали су и градоначелник Града Новог Сада, Милош Вучевић, директор Новосадског сајма, Слободан Цветковић, председник ,,Color Press Group“, Роберт Чобан, директор Немачко-српске привредне коморе, Мартин Кнап, као и Доротеа Гизелман, представница Амбасаде Немачке у Републици Србији.

Отварање манифестације крунисано је симболичним отварањем пивског бурета.

Манифестација, која окупља љубитеље пива, кобасица, переца и добре забаве у духу баварске традиције први пут је одржана у Немачкој давне 1810. године, а данас се организује широм света. Прошлогодишњи ,,Новосадски Октоберфест", окупио је више од 15.000 посетилаца, што га, по броју посетилаца и по квалитету, сврстава у првих десет сродних манифестација у свету.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs