Вести


Иван Ђоковић: 126 милиона динара за јавне радове, самозапошљавање и запошљавање незапослених лица у Војводини и 33 милиона за НИС шансу 2017.

Нови Сад , 25. јул 2017.
-A A +AИван Ђоковић: 126 милиона динара за јавне радове, самозапошљавање и запошљавање незапослених лица у Војводини и 33 милиона за НИС шансу 2017..

Нови Сад , 25. јул 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић данас уручио уговоре удружењима о спровођењу јавних радова на територији АП Војводине у 2017. години и истакао да је конкурсом за финансирање спровођења јавних радова у АП Војводини додељено 14.999.467,20 динара за 45 удружења грађана, која ће упослити укупно 120 лица у области социјалних и хуманитарних делатности, обнављања јавне инфраструктуре, заштите животне средине, те културних и туристичких делатности. Ђоковић се овом приликом осврнуо и на резултате конкурса из области запошљавања, тачније самозапошљавање, као и на конкурс намењен запошљавању незапослених лица.

"Овим конкурсом ћемо кроз невладин сектор у локалним самоуправама успети да покренемо део наше социјалне одговорности. Не само да смо подстакли нова радна места кроз ново запошљавање и самозапошљавање, већ покушавамо да заједно са удружењима на локалу одржимо континуитет процеса њиховог социјалног деловања“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић је овом приликом изнео да је преосталим конкурсима Секретаријата из области запошљавања, па је тако конкурсом за самозапошљавање додељен износ од 50.396.000 динара за 167 лица, док је конкурсом за запошљавање незапослених лица износ од 59.995.000 динара опредељен за 128 послодаваца који ће запослити 324 лица.

У оквиру подстицајних мера Секретаријата, опредељена су и 33 милиона динара за суфинансирање Програма ,,НИС шанса“ у 2017. години, чиме је омогућено запошљавање око 100 незапослених лица без радног искуства у НИС АД Нови Сад, на одређено време у трајању од 12 месеци.
,,Новим мерама у оквиру Покрајинског акционог плана запошљавања хтели смо да стимулишемо и изазовемо позитиван ефекат, а не да направимо дисперзију. Кроз субвенције, бодовну листу, критеријуме и непосредан рад са људима који крећу у сопствено запошљавање, желимо да извучемо максимум и учинимо што већи број апликација одрживим“, додао је потпредседник Ђоковић.

Свечаном потписивању и уручењу уговора присуствовали су и директор Покрајинске службе за запошљавање Националне службе за запошљавање Снежана Седлар, и помоћница покрајинског секретара за област рада и запошљавања Катица Узелац, са сарадницима.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs