Вести


Игор Мировић изабран за председника Покрајинске владе

Нови Сад , 29. октобар 2020.
-A A +AИгор Мировић изабран за председника Покрајинске владе.

Нови Сад , 29. октобар 2020. .

Већином гласова посланика у Скупштини Војводине, Игор Мировић изабран је за председника Покрајинске владе. Председник Мировић представио је данас програм и чланове Владе, која ће имати исти број чланова као и претходна и исти делокруг рада секретаријата.

Мировић је данас уочи седнице Скупштине Војводине истакао да ће Покрајинску владу чинити широка коалиција, не само са партнерима са листе Српске напредне странке, већ и са Савезом војвођанских Мађара као стратешким партнером СНС-а и са коалицијом Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије.

Како је казао председник, веома је важна вест да ће и представници словачке и хрватске националне мањине бити део Покрајинске владе.

„Биће ово влада континуитета са програмом који је заснован на принципима постављеним у протекле четири године, али и оним приоритетима који се појављују у нашем друштву и целом свету. Оптимизам темељим на резултатима које смо постигли јер Војводина предњачи када је реч о смањењу незапослености“, казао је Мировић.

Према његовим речима, претходне четири године имали смо значајан привредни и индустријски раст. Постављени су добри темељи у свим областима са акцентом на здравству, привреди и економији.

„Од сутра нас очекују нови изазови, а то су проблеми изазвани пандемијом ковида 19, економски развој наше земље, као и планирање буџета за наредну годину“, казао је председник Мировић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs