Вести


Игор Мировић и Иштван Пастор разговарали су са делегацијом Мађарско-српског пословног савета

Нови Сад , 28. октобар 2016.
-A A +AИгор Мировић и Иштван Пастор разговарали су са делегацијом Мађарско-српског пословног савета.

Нови Сад , 28. октобар 2016. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор разговарали су данас на одвојеним састанцима са делегацијом Мађарско-српског пословног савета о интензивирању досадашње сарадње и координацији активности које ће допринети већем присуству мађарских компанија у АП Војводини и Србији, и обрнуто.

У разговору у Покрајинској влади истакнуто је да постоји велика заинтересованост мађарских улагача да послују у Војводини, и то пре свега у областима пољопривреде, енергетике и ИТ сектора. Истакнуто је и да постоји значајан простор за интензивирање сарадње у области туризма.

Председник Мировић је казао да је покрајинска администрација отворена према улагачима из Мађарске, те да је сигуран партнер који, у складу са законским оквирима, може да им помогне да овде развију бизнис.

„Кроз друкчију праксу него до сада, желимо да у отвореној и директној комуникацији помогнемо улагачима да дођу до информација о томе где желе да улажу и који су наши механизми подстицаја онима који желе да послују у Војводини“, рекао је председник Мировић додавши да су политичке везе Београда и Будимпеште снажне, што даје сигурност улагачима.

Он је још додао да су страним улагачима већ на располагању уређене индустријске зоне у неколико општина у Војводини, те да пословање могу да почну и у халама које могу бити изграђене за њихове потребе.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су потпредседници Ђорђе Милићевић и Иван Ђоковић.

На састанку у Скупштини Војводине разговарано је о унапређењу сарадње у области привреде, пољопривреде, ИТ сектора, али и о пружању подршке малим породичним предузећима да заузму позицију на иностраном тржишту.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор изразио је задовољство због континуиране деценијске сарадње у циљу интензивирања односа Србије и Мађарске и додао да је делегација Мађарско – српског пословног савета заинтересована за успостављање контаката и пружање помоћи локалним самоуправама на територији АП Војводине.

Имре Варга, извршни потпредседник Мађарско-српског пословног савета, изразио је задовољство због чињенице да је нова Покрајинска влада спремна за оперативну сарадњу која ће допринети да у наредном периоду већи број мађарских компанија прошири или започне пословање у Војводини.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs