Вести


Игор Мировић: Обезбеђивање најбољих услова за процес развијања високог образовања је приоритет Покрајинске владе

Нови Сад , 28. јун 2017.
-A A +AИгор Мировић: Обезбеђивање најбољих услова за процес развијања високог образовања је приоритет Покрајинске владе.

Нови Сад , 28. јун 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас свечаном обележавању Дана Универзитета Новог Сада, приликом кога је одржана свечана промоција професорке др Гордане Вуњак-Новаковић у звање почасног доктора наука и проф. др Александра Прокића у звање професора емеритуса.
Мировић је честитајући професорима, и уваженим представницима Универзитета нагласио да ће обезбеђивање најбољих могућих услова за одвијање процеса високог образовања бити један од приоритета Покрајинске владе. Пре свега због традиције и квалитета који даје новосадски Универзитет, кроз рад професора, асистената и прегнуће студената који заједно чине квалитет који је од виталног значаја када је цела Војводина у питању.

„Кроз буџет, који је огледало када је у питању Покрајинска влада, смо повећали средства за директне трошкове факултета, чиме смо растеретили цео новосадски Универзитет за развојне пројкте, а истовремено смо ушли у велике инвестиције: Научно-технолошки парк, изградњу зграде „Био-Сенс“-а, и друге, које ће значити управо то, повећање квалитета и подизање укупног значаја који наш Универзитет има,“ рекао је Мировић, додавши да стални креативни потенцијал потвруђују резултaти које Универзитет постиже, а који све чешће превазилази националне оквире, и издиже нас у ред релевантних високо-образовних институција, што како је рекао, свима служи на понос.

Ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Душан Николић, у поздравном обраћању је навео да поред тога што се новосадски Универзитет у протеклих годину дана нашао на неколико водећих светских ранг-листи, права вредност јесте то што је постигнута једна општа равнотежа и хармонија.
„Свесни смо чинњенице да иза Универзитета у Новом Саду стоје бројне генерације и они који су се бавили науком и образовањем у различитим институцијама a корени нашег универзитета сежу до далеке 1739. године,“рекао је Николић, додајући да постоји дубока свест колико о прошлости толико o будућности како би наша акдаемска заједница ухватила корак са светом.

Присутнима се обратио и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, који је подсетио да је данашњи дан значајан из више разлога и да је Универзитет у Новом Саду у протеклих годину дана направио значајан иступак својим пласирањем на светске ранг-листе чиме је дао озбиљан замајац у развоју и града и покрајине. Он је додао да ова спрега и синергија даје резултате и у виду привлачења великих инвеститора и пројеката који превазилазе питање града или Универзитета, јер су од свеопштег значаја.

Свечаној церемонији такође су присуствовали и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, Андреа Орицио, амбасадор и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, ректор Београдског Универзитета, председник Матице Српске Драган Станић као и бројни академици.

Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs