Вести


Игор Мировић отворио нови дистрибутивни центар „Универекспорта“

Нови Сад , 29. септембар 2017.
-A A +AИгор Мировић отворио нови дистрибутивни центар „Универекспорта“ .

Нови Сад , 29. септембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председница Групе Универекспорта Весна Вучуревић, симболичним пресецањем врпце, озваничили су данас почетак рада новог дистрибутивно логистичког центра „Универекспорта“ у Новом Саду на Зрењанинском путу, највеће инвестиције у историји ове компаније која је, уједно, обележила и 27 година постојања.

Председник Мировић је нагласио да је "Универекспорт" домаћа компанија која, са више од 2.500 запослених, служи за пример целој земљи, не само у бранши у којој послује већ и у целокупној привреди. Он је подсетио да је компанија на почетку имала само четири запослена, а да ће захваљујући новом објекту - а реч је о инвестицији вредној 16 милиона евра - овде радити још око 250 радника.

„ Веома је важно да смо заједничким радом локалне управе и Покрајинске владе формирали ову индустријску зону која је добила круну, те сада на уласку у Нови Сад постоји један озбиљан логистички центар који ће помоћи смањивању трошкова компаније, повећати број запослених, а самим тим повећати и наш буџет“, истакао је Мировић након обиласка новог дистрибутивног центра. Он је подсетио и на чињеницу да без развоја привреде и економског развоја није могуће улагати у секторе попут здравства, школства и културе. Стога су, према његовим речима, ово примери који илуструју политику Покрајинске владе, и нешто што нам је потребно у што већем броју и на што више места.

Мировић је навео да сада када говоримо о тренду смањивања броја незапослених Војводини, компанија "Универекспорт" ће се уклопити у тај тренд, као и у тренд постепеног повећања зарада, пре свега у реалном сектору у привреди. Само тако је могуће, како је рекао Мировић, да здрава економија кроз раст приватног сектора јача позиције реконструисаног јавног сектора, који не сме бити пуки трошак већ у функцији развоја привреде.

Председник Мировић је још рекао да се тренутно ради 11 нових индустријских зона у нашој покрајини у жељи за још више компанија, а већ за следећу недељу најавио и нови конкурс Секретаријата за регионалнии развој, којим ће бити субвенционисана нова радна места и нове технолошке линије. У овој години за то је планирано 350 милиона динара, а у следећој години још већа издвајања.

Председница Групе "Универекспорта" Весна Вучуревић истакла је да ће се отварањем новог објекта компаније Универекспорт, сада промењеним и побољшаним радом, утицати пре свега на продуктивност и ефикасност. Дистрибутивни центар, према њеним речима, који се простире на укупно 30.000 квадратних метара, користиће најсавременије технологије и у малопродајне објекте дистрибуирати чак 16.000 производа.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs