Вести


Изграђена нова зграда РТВ вредна 3,2 милијарде динара, коју су финансирале Влада Републике Србије и Покрајинска влада

Нови Сад , 25. новембар 2019.
-A A +AИзграђена нова зграда РТВ вредна 3,2 милијарде динара, коју су финансирале Влада Републике Србије и Покрајинска влада.

Нови Сад , 25. новембар 2019. .

Данас, на 25. новембар, четири и по месеца пре уговорених рокова, завршена је изградња нове зграде Радио-телевизије Војводине на Мишелуку, из које ће данас званично бити пуштен радио-телевизијски сигнал, како је раније и најавио председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је уједно и председник Одбора за изградњу нове зграде РТВ.

Реч је о инвестицији вредној 3,2 милијарде динара, коју су финансирале Влада Републике Србије и Покрајинска влада, као један од заједничких инфраструктурних пројеката у АП Војводини.

Радови на изградњи нове зграде покрајинског јавног сервиса започети су у августу 2017. године рушењем и уклањањм 26.879 кубних метара остатака зграде срушене током НАТО бомбардовања 1999. године.

Израда пројекта и реализација три фазе изградње, као и стручни надзор, подразумевали су најзахтевније грађевинске, хидротехничке, електроенергетске, телекомуникационе, машинске и инсталационе радове, као и завршетак саобраћајница око објекта.

У току је и набавка најсавременије опреме вредне 569 милиона динара, коју такође финансирају Покрајинска влада и Министарство културе и информисања, док је средства за партерно уређење и комунално опремање обезбедио Град Нови Сад.

Нова зграда РТВ, у којој ће радити 1.500 запослених, простире се на 17.350 квадратних метара бруто површине, а емитоваће се програм на српском језику и 15 језика националних мањина.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs