Вести


Изузетан значај фестивала "Нови Сад – Танго град"

Нови Сад , 26. август 2018.
-A A +AИзузетан значај фестивала "Нови Сад – Танго град".

Нови Сад , 26. август 2018. .

Покрајински секретар за културу, јавно инфоормисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је синоћ у новосадској Синагоги учеснике петог Међународног фестивала "Нови Сад – Танго град", који се одржава на неколико локација у Новом Саду.

„Када кажемо танго, помислимо на Аргентину и све оно што иде уз овај плес, а захваљујући Удружењу „Тодо танго“ све то данас имамо у Новом Саду“, рекла је, уз остало, Милошевићева.

Она је додала и да је круна тог фестивала управо концерт Великог тамбурашког оркестра Радио телевизије Војводине и "Белтанго квартета" из Београда који је у Синагоги одржан синоћ и где су се на упечатљив начин преплеле ноте танга и тамбурице.

Милошевићева је апострофирала и међународни значај фестивала који је препознат и изван граница наше земље и најавила даљу подршку Покрајинске владе, као партнера у промоцији културе и уметности, укључујући наравно и музичку уметност.

Испред Удружења „Тодо танго“ поздравне речи упутио је један од оснивача Борислав Деспотовић, а специјални гост на концерту био је мр Љубинко Лазић, контрабасиста Београдске филхармоније. Наступили су и танго инструктори Ана Наупарац - Деспотовић и Дејан Лукић.

Фестивал „Нови Сад Танго град“ се одржава у организацији једног од најзначајнијих пројеката Новог Сада, “Каледиоскопа“, као будуће европске престонице културе. Специјални гости на синоћњем концерту били су амбасадори САД Кајл Скот и шеф Mисије ЕУ у Србији Сем Фабрици.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs