Вести


Изјава председника Покрајинске владе др Бојана Пајтића: Војводина ће помоћи обнову демолираних радњи

Нови Сад , 18. октобар 2014.
-A A +AИзјава председника Покрајинске владе др Бојана Пајтића: Војводина ће помоћи обнову демолираних радњи.

Нови Сад , 18. октобар 2014. .

Покрајинска влада помоћи ће нашим суграђанима и комшијама да обнове оштећене и демолиране радње у Новом Саду, Вршцу, Сомбору, Старој Пазови и другим местима.

Нарочито захваљујемо свим Војвођанима који су изразили солидарност са својим угроженим суседима и помогли им да лакше преброде невољу.

Најоштрије осуђујемо насиље, вандализам и примитивизам починилаца ових опасних кривичних дела. Захтевамо њихово откривање, привођење и ригорозно кажњавање.

Полиција, и поред молби и правовремених упозорења, није успела да заштити власнике демолираних радњи. Полиција није успела ни да спречи опасне инциденте на стадиону Партизана. Једино је ухапшен човек који је пред камером РТС поновио оно што су узвикивале хиљаде људи на стадиону. Зато захтевамо одговорност министра унутрашњих послова Владе Републике Србије због исказане елементарне неспособности.

Покрајинска влада упозорава све актере на политичкој сцени Србије да запаљивом реториком не маскирају незнање, нестручност и изостанак резултата.

У Србији је данас укинута слобода говора и информисања, каменована опозиција и ућуткани скоро сви гласови разума. На делу је само беспоштедна и примитивна пропагандна кампања. Поново се изазивају националне нетрпељивости и распирује мржња међу суседима. А то је играње ватром.

Све је исто као деведесетих. Иста политика. Исти протагонисти.

Само још горе.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs