Вести


Из Зрењанина до медаље - 100 дана до почетка Европског првенства у кошарци за жене

Нови Сад , 19. март 2019.
-A A +AИз Зрењанина до медаље - 100 дана до почетка Европског првенства у кошарци за жене.

Нови Сад , 19. март 2019. .

Симболичним покретањем сата на Тргу слободе у Зрењанину, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић означили су почетак одбројавања - 100 дана до одржавања највеће спортске манифестације у Србији у текућој години, Европског првенства у кошарци за сениорке, које наша земља организује заједно са Летонијом.

Истовремено, одбројавање је почело и у Нишу и Београду, такође градовима-домаћинима шампионата. Зрењанин је домаћин групе “Д”, у којој ће играти репрезентације Русије, Белорусије, Белгије и Србије, а прве утакмице у “Кристалној дворани” на програму су 27. јуна - шампионат отварају Русија-Белгија и Србија-Белорусија.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез са задовољством је прихватио позив градоначелника Јањића да заједнички обележе овај свечани тренутак и још једном истакао добру сарадњу између секретаријата на чијем је челу и Града Зрењанина, у реализацији бројних пројеката у области спорта.

“Посебно нам је драго што ће Зрењанин бити један од домаћина овог великог такмичења, ово је град спорта, који је дао велики број олимпијских, светских и европских шампиона и освајача медаља. Када је у питању кошарка, било мушка или женска, увек су присутне велике амбиције, а ово првенство је значајно и због тога што се дешава у предолимпијској години. Последњих година наша женска кошарка постигла је изванредне резултате и освојене медаље обавезују да и на следећој олимпијади постигнемо што бољи резултат, тако да и ово такмичење долази у право време”, истакао је Батез и додао да кроз ово, као и сва такмичења која је град Зрењанин последњих година организовао, постоји велико разумевање и подршка развоју спорта.

Још је рекао да свако велико такмичење пружа прилику и да се обнове објекти спортске инфраструктуре, те да се, обновом Градског стадиона, стварају услови да Зрењанин у наредном периоду буде домаћин такмичења у различитим спортским гранама, по највишим стандардима.

Порукама “Из Зрењанина до медаље” и “Напред плаве, идемо заједно до медаље” на зиду подршке, градоначелник Јањић и покрајински секретар Батез изразили су уверење да наша репрезентација у граду на Бегеју почиње поход на нову европску медаљу. Градоначелник је рекао да је граду Зрењанину припала велика част да буде домаћин овако великог такмичења, али да је то и значајна обавеза да све током шампионата функционише у најбољем реду.

“Ово је највеће такмичење које ће ове године бити организовано у Србији. Велико ми је задовољство што смо уопште имали прилику да се кандидујемо, да будемо у конкуренцији и да постанемо један од градова домаћина овог првенства. Наша репрезентација игра у Зрењанину, мислим да је то сјајно, верујем да ће хала бити пуна, а наравно, за ових сто дана, мора још пуно тога да се уради и припреми, да би све протекло како треба”, поручио је градоначелник, уз уверење да ће Зрењанин и Зрењанинци бити прави домаћини, и нашој и осталим репрезентацијама.

На централном градском тргу организован је “кошаркашки дан”, постављен је кошаркашки терен за баскет 3x3 на ком су од преподневних часова играле девојчице, монтирана је конструкција са сатом за одбројавање, зид подршке нашим репрезентативкама, инфо табла са информацијама у вези са Европским првенством. Представљена је у Зрењанину и Нишу и маскота шампионата, мачји дуо “Пик ен Рол”, док је у Београду изложен пехар намењен првакињама Европе.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs