Вести


Инвестициони план Србија 2025 велика шанса и за Војводину

Нови Сад , 28. децембар 2019.
-A A +AИнвестициони план Србија 2025 велика шанса и за Војводину.

Нови Сад , 28. децембар 2019. .

Покрајинска влада Војводине сматра да је Инвестициони план Србија 2025 изузетна шанса за развој инфраструктуре, привреде и економије целе Србије. У Војводини су већ спремни поједини пројекти из плана који је представио председник Александар Вучић и који ће додатно убрзати економски развој и смањити незапосленост.

Посебно је важно што ће најзахтевнији и најскупљи пројекти бити реализовани у Војводини, попут брзе пруге од Новог Сада до Суботице, Фрушкогорског коридора, складишта гаса, ауто-путева од Новог Сада и Београда до Зрењанина и других.

Покрајинска влада ће већ од јануара 2020. године започети са припремом пројеката из своје надлежности и тако максимално помоћи реализацију овог захтевног националног плана. Посебно ће бити важна сарадња са локалним самоуправама на припреми пројеката у области водоснабдевања и отпадних вода. Национални инвестициони план 2025 представља најважнији задатак у новијој историји наше земље јер ће његовом реализацијом Србија стићи развијеније земље и побољшати економски положај свих грађана.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs