Вести


Интензивирана сарадња АП Војводине са француским регијама

Нови Сад , 08. април 2019.
-A A +AИнтензивирана сарадња АП Војводине са француским регијама.

Нови Сад , 08. април 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас, на Пословном форуму с Француском, у Привредној комори Војводине, истакавши да је овај форум прилика за веома конкретне разговоре, како би се постојећа сарадња интензивирала и проширила.

„Ми смо успоставили пријатељске везе и пословну сарадњу, али још увек постоји огроман потенцијал за проширење те сарадње, коју треба да конкретизујемо повезивањем преко привредних комора и привредника, како бисмо били у потпуности задовољни.
С обзиром на досадашња позитивна искуства, снагу француске привреде и пре свега, на наше веома добре привредне потенцијале, очекујем да се многи договори на овом Форуму конкретизују и уобличе, на обострану корист“, изјавио је председник Мировић.

„Кроз конкретне разговоре желимо да трасирамо пут будуће сарадње привредника“, оценио је председник Мировић.

Данашњи форум резултат је иницијативе Покрајинске владе и Привредне коморе Војводине са Привредном комором Вал д’ Оаз, изјавио је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

„Циљ нам је да унапредимо пословни амбијент и утичемо на промоцију инвестиционих и извозних потенцијала АП Војводине и Републике Србије“, истакао је Вучуревић.

Циљ наше посете АП Војводини је унапређење економске сарадње кроз повећање трговинске размене, проналажење нових пословних партнера, и информисање привредника о могућностима сарадње, казао је председник Привредне коморе Вал д'Оаз Пијер Кишли.

На пословном форуму у Привредној комори Војводине присуствовали су и представници Привредне коморе Вал д' Оаз, Развојне агенције Вал д' Оаз и француски привредници.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs